Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά δεν ταιριάζουν με την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών

Όσους πανηγυρικούς και αν βγάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν ευαισθησία της στα προβλήματα των μεταναστών δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Σήμερα δεν μπορεί πια να κρυφτεί το γεγονός ότι οι μετανάστες αποτελούν μια τεράστια πηγή κερδών για το κεφάλαιο και ότι εφαρμόζονται στην πλάτη τους όλες οι αντεργατικές πολιτικές χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Ότι ξεζουμίζονται αντί πινακίου φακής (αν το έχουν κι αυτό). Ότι διώκονται σαν στυγνοί εγκληματίες για να έχει άλλοθι η κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση να εφαρμόζει και να γενικεύει μέτρα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας.

Ότι χάνουν τις οικογένειές τους, τα δικαιώματά τους, την αξιοπρέπειά τους. Χάνουν την ίδια τους τη ζωή, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.

Ότι ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους λόγο των πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές και γιατί οι κυβερνήσεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται ακολουθούν πολιτικές υποταγής στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ότι φτάνουν στη χώρα μας κυνηγημένοι άρρωστοι- σακατεμένοι για να ακολουθήσει νέος κύκλος διώξεων μέχρι απελάσεων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ασφάλεια, δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Είναι φανερό ότι υποκρίνεται και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Οι έννοιες αυτές δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την ανεργία, την τρομοκρατία, τους εξευτελισμούς εις βάρος των μεταναστών, τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, τις απελάσεις, τις παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την προσπάθεια φίμωσης και επίθεσης στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με τις απολύσεις όσων τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους.

Ακόμη και οι εξαγγελίες για την απόκτηση ιθαγένειας ξεκαθαρίζουν ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρνουν να την αποκτήσουν αφού πέρα από όλες τις άλλες προϋποθέσεις θα απαιτούνται και τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι χιλιάδες μεταναστόπουλα έχουν γεννηθεί και μεγαλώνουν στη χώρα μας από γονείς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τα πολυπόθητα έγγραφα νομιμότητας αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. Είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση φρόντισαν να καταργήσουν τη διαδικασία της λεγόμενης νομιμοποίησης.

Ότι χιλιάδες μεταναστόπουλα στερούνται το βασικό δικαίωμα της μόρφωσης. Το σχολείο είναι απαγορευμένο γι´ αυτά.

Ότι τα 200 ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωση της κάρτας παραμονής σε όσους της έχουν αποκτήσει είναι Γολγοθάς ωμός εκβιασμός και πληρώνοντας με πολύ ιδρώτα και αίμα.

Η καταστολή, το κυνηγητό στα σύνορα και στην ενδοχώρα με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του FRONTEX, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα και η απέλαση όσων έχουν τελικό προορισμό άλλο κράτος- μέλος ΕΕ, φανερώνουν την υποκρισία της κυβέρνησης.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, για την χορήγηση ασύλου στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολιτικών διώξεων ; για να αποκτούν πλήρη δικαιώματα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να τους χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες της επιλογής τους.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για την στήριξη των μεταναστών και προσφύγων καθώς και την προσπάθεια ένταξής τους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Την Τρίτη 29 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα επισκεφτεί την Γενική Ανακύκλωση στον Ασπρόπυργο όπου θα διοργανώσει μαζί με τους μετανάστες στο εργοστάσιο εορταστική εκδήλωση.



Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης είναι υποχρέωσή μας.





Η Εκτελεστική Γραμματεία